Sommar i Gammelbyn

Kanot
Kanoter och paddel utrustning kan hyras i receptionen. Vi har flytvästar för barn och vuxna. Vår hemsjö är omgiven av djupa skogar. Här kan du njuta av en avslappnad dag och paddla, bada, fiska och fika i ett vindskydd.

Vandra
En liten stig leder dig ner från Gammelbyn till Rattsjön. Vandringsleden på dess östra sida är länkad ihop med ett nät av vandringsstigar i naturreservatet Hovfjället. I receptionen kan du köpa vandringskartor. De smala leder är ofta eskorterade av små bäckar och romantiska sjöar och glädjer alla som trivs i naturen.

Cykla
De sällan trafikerade skogsvägarna och gruslederna erbjuder bra möjligheter för cykling och mountainbiking. Ta med din egen eller hyr en cyklar på plats. Ensamma badplatser, loppis, frilufts- och hembygdsmuseum med små caféer och pittoreska byar är mål som är värda ett besök.

Fiske
Det lokala fiskekortet kan köpas i receptionen. Det stora fiskeområdet sträcker sig från Öjesjön i norr till Övre Fryken i söder. I de många sjöarna och skogsdammarna finns det framför allt gädda och abborre. I de små vattenlederna finns det även forell.
Du kan hyra en fiskebåt eller kanot hos oss.

Plocka bär och svamp
Skogarna omkring Gammelbyn är rika på svamp som kantarell, Karl Johan och björksopp. Blåbär hittas nästan under hela sommaren.

Timmerflotte
Bygg din egen timmerflotte och flyt iväg! På Klarälven kan du uppelva just det. Vi hjälper dig gärna med bokningen av en dags eller fler dagars turer.

Utflykter
Gamla Finngårdar, konstutställningar, hembygds- och friluftsmuseum är bara några av de många sevärdheter i norra Värmland. För en dagstur rekommendera vi Mårbacka, Selma Lagerlöfs barndomshem i närheten av Sunne.

Djur
Två “Natura 2000” naturreservat nära Gammelbyn skyddar det naturliga habitat av många vilda djur och plantor. Det är mycket möjligt att du hitta spår efter bäver och älg och det finns bra chanser för att möta dessa djur i skogen. Fråga personalen på plats efter informationsmaterial.