Vinter in Gammelbyn

Nära Gammelbyn ligger Hovfjället, Sveriges sydligaste fjällnatur.
Gammelbyn är bland de mest populära boendeanläggningar i anslutningen till Hovfjället.
I Hovfjället upplever du en lugn skidsemester utan stress. För att komma till anläggningen kör du på en 9 km lång skogsväg mellan Gammelbyn och Hovfjället. Vinterdäck är ett måste och även snökedjor kan behövas.

Skidanläggningen Hovfjället
Hovfjället är mycket populärt bland familjer, nybörjare och längdåkare. Liftkorten är prisvärda och atmosfären är mycket vänlig. Vintersport utan stress!
5 liftar täcker det snösäkra området med 15 skogsrika nedfarter. Äventyrare kan prova på Dreamparken med hops och rails.
På toppen av det 542 m höga berget bjuder Hovfjällets restaurang in på en rast vid den öppna spisen. I skidhoppen hyr du din alpin eller längdutrustning till moderata priser. Skidskolan erbjuder kurser på alla nivåer.

Längdåkning och vintervandring
På Hovfället finns det 22 km längdspår. Omkring skidanläggningen finns det dessutom markerade vandringsleder som är ideala för snöskovandringar och skidturer. Det finns t.ex. en 9 km lång led från Hovfjället till Gammelbyn.
I Vistand finns ett elljusspår på 5 km. I Torsby hittar du skidgymnasiet vart Gunde Svan gick. Det finns även världens längsta skidtunnel – träningsplatsen för eliten i skidskytte och längdåkning men även öppet för amatörer.

Andra aktiviteter
I omgivningen finns möjligheter för att åka hundspann, vintervandringar, ridturer och snöskoturer. Åk skridskor på dammen i Gammelbyn eller pimpla på Rattsjön. När det är dåligt väder finns det badhuset i Torsby.